Skip to main content

Afleveringen

In Wie de boer niet kent gaat Jamie Trenité samen met een aantal BN’ers de boer op om alles te ontdekken over het boerenleven. De BN’ers hullen zich een dag in overall en laarzen en steken de handen uit de mouwen om alles te ontdekken over boeren, dieren en duurzaamheid. De boeren geven ieder op hun eigen manier invulling aan het leven en werken op het platteland. Wie de boer niet kent is te zien op RTL-4 en Videoland. Of kijk hier de afleveringen terug.

Logo's RTL4 en Videoland

Aflevering 1

Jamie krijgt een basiscursus varkenshouden van René Schepers in de Achterhoek. Van melkveehouders Ton en Maartje van Ravenhorst leert Jamie hoe je ziet of een koe tevreden is en hoe zij zelf op de boerderij kaasmaken. Kim-Lian van der Meij doet haar overall en laarzen aan en helpt geitenboer Peter Vogel een dagje mee.

Wie de boer niet kent aflevering 1

Aflevering 2

Jamie doorkruist het land en bezoekt in het mooie Twente het duurzame kalverbedrijf van de familie Luijerink. In het Drentse Koekange ontmoet hij de broers Ten Kate en maakt hij het groene gras klaar voor het nieuwe weideseizoen van de koeien. Steven Brunswijk leert een voor hem hele nieuwe wereld kennen tussen de varkens van de Daltonhoeve.

Wie de boer niet kent aflevering 2

Aflevering 3

Wat betekenen kringloop en klimaat voor een melkveehouderij? Jamie leert het van melkveehouder Breukink. Bij varkenshouder Van Vulpen ziet Jamie hoe de overstap van regulier naar biologisch gaat. Evelien de Bruijn reist af naar Brabant en gaat aan de slag op de Peter’s Farm kalverhouderij van de familie Derks

Wie de boer niet kent aflevering 3

Aflevering 4

Het boerenbedrijf gaat vaak over van generatie op generatie. Zo ook bij de familie Ketelaars. Stil staan doen ze echter niet. De koeien hebben stappentellers en het melken, zo ziet Jamie, gaat met een robot. Bij Gijs en Marjolein ervaart Jamie hoe het is om als jong gezin een boerenbedrijf te runnen. Schaatskoningin Irene Schouten ondervindt bij melkveehouder Dennis Smit hoe lastig het is om met een koe te wandelen.

Wie de boer niet kent aflevering 4

Aflevering 5

Jamie gaat langs bij zorgboerderij André Hoeve in Spierdijk. De hele familie werkt hier op de boerderij en ze hebben als één van de allereerste in Nederland een mono-mestvergister. Ook maakt hij kennis met de geiten van Roy en Lisanne. Roy Donders gaat op bezoek bij een Varkenshotel in Noord-Limburg en houdt zich bezig met het opruimen van de stallen, maar hoeft dit gelukkig niet alleen te doen…

Wie de boer niet kent aflevering 5

Aflevering 6

Deze week leert Jamie meer over het basis ingrediënt van melk: gras. Ook maakt hij kennis met de koeien in Noordwolde die op het ‘strand’ liggen, oftewel op een zandbed. Gianni Romme gaat langs bij boer Bert en mag een grote machine gaan besturen waar hij de kalveren mee kan voeden.

Wie de boer niet kent aflevering 6

Aflevering 7

Jamie gaat langs bij een varkenshouderij die al jaren in de familie zit en dit is nu al de derde generatie die ‘top moeders’ opleidt, oftewel ze fokken moeders. Iris van Lunenburg is benieuwd hoe een dag op de boerderij eruit ziet en maakt kennis met de mestschuif die ervoor zorgt dat er niet zoveel uitstoot is. Verder neemt Jamie een kijkje in Noord-Holland bij biologisch melkveehouderijbedrijf Koe en Co waar hij meer leert over de samenwerking tussen Brigit (eigenaresse) en Jesse (buurman).

Wie de boer niet kent aflevering 7

Aflevering 8

Veilig voedsel voor mens en dier staat hoog in het vaandel op de kalvenhouderij van Herman. Verder gaat presentator Sander Janson op bezoek bij een familiebedrijf in Boekel. Sander komt zelf uit een familiebedrijf dus heeft bepaalde verwachtingen. Jamie neemt een kijkje bij de Jersey koeien van Karin en Marco én hij leert om op biologische wijze muizen te weren middels het zaaien van bloemen en kruiden.

Wie de boer niet kent aflevering 8

Meer weten of heb je een vraag?

Heb je een vraag of opmerking naar aanleiding van de serie? Laat het ons weten, we staan je graag te woord.

Neem contact op